Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Valóban Pokorni Zoltán engem is felelõssé tett azért, hogy a piliscsabai szülõk milyen levelet írnak. (Zaj.) Magam is megkaptam ezt a levelet - ugyanúgy, mint Pokorni Zoltán - mint országgyûlési képviselõ, és én sem találtam benne semmi egyházellenest; hanem azt, amit Pokorni Zoltán felolvasott, ami nem az egyház ellen és nem az egyházi iskola ellen irányul, hiszen Semjén Zsolt azt mondta, hogy az egyházi iskolát érte támadás. Nem! Ebben a levélben a vatikáni megállapodást, a kormány és a Vatikán közötti megállapodást érte támadás. Ez igaz. De az egy más kérdés, az nem az egyházi iskola elleni támadás. (Zaj az ellenzék padsoraiban.)

Azt szeretném még elmondani, hogy én nyilván nem lehetek oka ennek a levélnek... (Dr. Semjén Zsolt: Ilyet nem is mondtam!) - nem, ezt Pokorni Zoltán mondta; hiszen én ugyan valóban... (Közbeszólás: A hangulatkeltés!) kaptam tájékoztatást annak idején a már kialakított megállapodásról - mint az egyik koalíciós párt egyik tagja -, mielõtt ez nyilvánosságra került volna, és el is mondtam az államtitkár úrnak mindazokat az észrevételeket már hónapokkal ezelõtt, hogy a szabaddemokraták miért nem tartják jónak, miért tartják károsnak ezt a megállapodást - elmondtam. De mint koalíciós képviselõ semmit ebbõl a véleménybõl nem hoztam nyilvánosságra, egészen addig, amíg a tegnapi Népszabadságban - több hónappal ezek után, és jóval a piliscsabai levél megírása után - elmagyaráztam azt, hogy miért vannak nekem is és a szabaddemokratáknak fenntartásai, nagyon határozott fenntartásai, miért tartjuk károsnak és elfogadhatatlannak ezt a megállapodást.

(10.00)

De ez nem befolyásolhatta a piliscsabai szülõket.

Azt is elmagyaráztam ebben a cikkben, hogy azt az alkotmánybírósági beadványt, amirõl itt Semjén Zsolt beszélt, az Alkotmánybíróság elutasította. Ezt az egyet nem mondta Semjén Zsolt, hogy elutasította ezt a beadványt! Mert az Alkotmánybíróság azt mondta (Az elnök a csengõt megkocogtatva jelzi az idõ leteltét.), hogy abban az arányban illeti meg támogatás, és nem ahogy a beadványtevõk kérték, nem ugyanaz a támogatás illeti meg. Ez egy nagyon lényeges különbség, tisztelt képviselõtársaim!

Az önök alkotmánybírósági beadványát elutasították... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját. - Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap