Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Abban nincs vitánk, hogy ez elrabolt vagy nem elrabolt vagyon volt, mert nyilván az elõbbi.

Ugyanakkor azonban nyilván figyelembe kell venni azt is, hogy ezekben az épületekben vagy ezek egy részében olyan mûködõ intézmények vannak, amelyek funkcióját a késõbbiek során továbbra is el kell majd látni. Vagyis ha egy épületet kiürítenek, akkor az abban lévõ intézmény számára egy másikat kell biztosítani; ennek pedig költségvetési kihatásai vannak. Amíg ez tisztázatlan, addig az épület nyilván nem adható át, mert akkor az abban ellátott funkció szenvedne csorbát.

Ami a költségvetési kihatásokat illeti, azért kell világosan látni, tisztelt képviselõ úr, hogy vajon a megállapodások együttesének összesen milyen költségvetési kihatásai vannak, mert tudni kell, hogy ezeket a kiadásokat természetesen azokból a bevételekbõl lehet finanszírozni, amelyeket az állampolgárok a költségvetésbe befizetnek. Ismert, hogy milyen kemény vitákat folytatunk a költségvetés kapcsán itt a parlamentben. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Nem mellékes kérdés, hogy vajon milyen összegek azok, amelyekrõl vitatkoznunk kell - ma pedig ez még nem látható.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap