Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselõ Asszony! Nem tudom, mennyiben róható fel hibámul, hogy hetek óta ugyanarra a kérdésre ugyanazt a választ adom. Sajnos ez a válasz: az a válasz, hogy a kollégium, a lakhatás biztosítása nem a minisztérium, hanem a felsõoktatási intézmény feladata, és ezt a költségvetés évenként meghatározott összeggel támogatja.

Nem a minisztériumnak kellett volna tennie már korábban sem és eddig sem annak érdekében, hogy ez az ezer hallgató valahol elhelyezést találjon. A minisztérium a maga részérõl bejelentette, hogy nem tudja ezt a kivételezett helyzetet tovább fenntartani, és nem tudja ilyen áron finanszírozni ennek az ezer diáknak a lakhatását.

Ettõl függetlenül, mondhatnám, mintegy feladatkörünket meghaladó módon próbálunk keresni olyan alkalmas épületet, amely után egyrészt nem kell vagy csak mérsékelt bérleti díjat fizetni, másrészt amely alkalmas ezer hallgató elhelyezésére, legalábbis addig az ideig, amíg ezek a hallgatók egyetemisták, fõiskolások - nem tudjuk egyelõre a megoldást.

Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap