Tóth Tihamér Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Mostanában, hogy a kormány betöltötte születésének harmadik évfordulóját, gyakran hallani az elmúlt idõszak dicsõséges eredményeirõl, és aki nem kellõen informált, könnyen az a kép alakulhat ki benne, hogy õ tulajdonképpen egy sikeres ország sikeres polgára - csak ezt nem egészen így érzékeli. Ahhoz, hogy ez a kép kicsit reálisabb legyen, egy olyan területrõl szeretnék szólni, illetve szeretnék kérdést intézni, amely talán a közvélemény szerint sem tartozik ebbe az elõzõ körbe. Egészen konkrétan a közrend és a közbiztonság területérõl van szó, ezen belül pedig a sokakat joggal irritáló gépjármûlopások helyzetérõl.

(14.00)

Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni a Belügyminisztérium tisztelt képviselõjét, államtitkár urat, hogy terveznek-e valamit tenni ezen bûncselekmények visszaszorítása érdekében, szerepel-e a tárca jogalkotási tervében törvényi szintû vagy esetleg alacsonyabb szintû jogszabály elõkészítése, vagy pedig megelégednek azzal, hogy a kormánykoalíció egyik, jelen esetben a kisebbik pártja képviselõi indítvány formájában kíván javaslatot elõterjeszteni.

Tisztelt Államtitkár Úr! Szeretném jelezni, hogy az elmúlt héten az önkormányzati és rendészeti bizottság ülésén a miniszter úrnak feltettem ugyanezt a kérdést, és miután ott nem kaptam megnyugtató választ, ezért tartom szükségesnek, hogy itt, a parlament nyilvánossága elõtt erre a kérdésre visszatérjünk.

Szeretném jelezni, rendkívül aggályosnak tartanánk azt, ha ebbõl -

most, a választásokhoz közeledve - gyakorlat alakulna ki, hogy a kormány helyett valamelyik kormányzó párt képviselõcsoportja oldja meg a kormányzati feladatokat.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap