Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megállapítom, hogy frakcióvezetõ úr felszólalásának semmiféle ügyrendi jellege nem volt... (Dr. Szent-Iványi István: Dehogynem!) Frakcióvezetõ úr tisztában van azzal, hogy rágalmazási kérdések eldöntésére nem alkalmas a parlamenti levezetõ elnöki pozíció (Nagy zaj. Közbeszólások.), úgyhogy a kérdést nem tekintem ügyrendi kérdésnek, és a problémát lezártnak tekintem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Alkotmánybíróság új tagjainak titkos szavazással történõ megválasztása. Az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztását elõkészítõ jelölõbizottság elõterjesztését H/4552. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A bizottság az Alkotmánybíróság tagjának jelölte dr. Bagi Istvánt és dr. Németh Jánost. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az alkotmány 32/A §-ának (4) bekezdése alapján az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztásához az Országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 256 képviselõnek "igen" szavazata szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! A titkos szavazás a szokásos rendben történik. Képviselõtársaim a Duna-parti folyosón egy sárga színû és egy fehér színû szavazólapot és egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket.

Felkérem a jegyzõ urat, röviden ismertesse a szavazás szabályait.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap