Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Igazán nem akarom húzni az idõt, de kénytelen vagyok reagálni. Egyrészt köszönöm miniszter úrnak azt, hogy megerõsített abban, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat szakmai anyaga - hogy úgy mondjam - nem éppen a törvényhez kapcsolódó megfelelõ szakmaiságról tesz tanúságot.

Önnek igaza van, és megerõsített abban is, hogy mielõtt megszavaztuk a tb-önkormányzatok választásáról szóló törvényt, furcsa, hogy ezek a szakemberek támogatták a kormány elképzeléseit. Remélem, hogy ez az önök számára bizonyíték arra, hogy nem kellett volna-e mégis másként megválasztani a tb-önkormányzatokat. Errõl ennyit.

(20.40)

Bársony András képviselõtársam, nem egészen értem, hogy miért feltételezi rólam, hogy három évvel ezelõtt nem voltam érzékeny vagy fogékony a feketemunka terjedésével kapcsolatban. Az, hogy három éve ülök ebben az Országgyûlésben és három éve tudom elmondani aggályaimat, és támogatok minden olyan kormányzati elõterjesztést, amely fellép a feketegazdaság terjedése ellen, az nem jelenti semmiképpen ezt; különösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élve, látva az ott megjelenõ fekete- és szürkegazdaságot, úgy gondolom, hogy ezt kár volt feltételeznie rólam.

Én minden adótörvény kapcsán, minden tb-járulék és egyéb kapcsán itt országgyûlési képviselõként folyamatosan hangoztattam, hogy sokkal többet várok el a három éve kormányon lévõ pártoktól, magától a kormánytól, hogy határozottabban lépjen fel a feketemunka vagy feketegazdaság ellen, valamint hogy teremtsen legális munkahelyeket.

Én tehát csak elmondani tudom, önöknek viszont határozottabban kellett (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) volna cselekedniük.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap