Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Világosi Gábor funari praktikákról és hangokról beszélt - én pedig nyelvi nehézségekrõl. Hiszen ebben az ügyben, és sok más ügyben is dr. Szabó Zoltán államtitkár úr szólalt meg, aki többek között Göncz Árpád köztársasági elnök úr koszorúzásával kapcsolatban is szólott. Ezt megelõzõen engem oktatott ki, hogy én rosszul idéztem a "si tacuisses philosophus mansisses" kifejezést. Akkor õ a szekundát érõ helyesbítésével a manuissest mondta helyesnek; majd a köztársasági elnök úr koszorúzásával kapcsolatban az országgyûlési jegyzõkönyv 34 749. oldalának utolsó elõtti bekezdése tanúsága szerint a következõket mondta: "Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha Willy Brandt német kancellárként térdet hajthatott a holocaust áldozatainak emlékmûve elõtt, ha II. János Pál õszentsége Debrecenben leróhatta kegyeletét az ellenreformáció idején gályarabságra hurcolt protestáns prédikátorok elõtt, akkor a köztársasági elnök úr gesztusa is az említett emléktábla megkoszorúzására helyes volt."

Én nem kívánok bíró lenni Világosi Gábor és dr. Szabó Zoltán között, hogy melyikük hazudott - el fogják dönteni... (Zaj a bal oldalon.); de javaslom, hogy dr. Szabó Zoltán kapja meg a blöffügyi államtitkári tisztséget... (Taps a jobb oldalon.), mert én úgy gondolom, hogy nem a köztársasági elnök úr tévedett, hanem õ (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) - de akkor ne szólaljon fel, ne nyilatkozzék valótlanságokat, hanem kérjen bocsánatot!

Köszönöm. (Taps a jobb oldalon. - Közbeszólás a bal oldalon: Hol a boríték? - Dr. Torgyán József: Azt hiszitek, ti adtok ki mindent? Majd adok én nektek!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap