Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr!! Tisztelt Ház! Ez a téma valóban napirend elõtt itt a Házban már terítéken volt, és annak alapján, amit Világosi Gábor államtitkár úr - aki a küldöttség résztvevõje volt -

most elmondott, meg kell állapítanunk, hogy itt elõzõleg a kormányzati oldal részérõl, konkrétan Szabó Zoltán államtitkár részérõl egy félrevezetés történt, amennyiben egy meg nem történt koszorúzást a kormányzat nevében megvédett, mégpedig olyan indokokkal, ami joggal váltotta ki az ellenzék felháborodását.

(15.10)

Tehát ezt a tényhelyzetet kell rögzítenünk. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Joggal váltotta ki, mert a történelemhamisító tábla, amely 40 ezer román meggyilkolásáról szól, valóban egy olyan történelemhamisítás, ami felháborító; és ennek párhuzamba hozása a holocausttal, amelyben sokkal több volt az áldozat, joggal váltotta ki az ellenzék felháborodását.

Az új tényhelyzet alapján Világosi Gábor államtitkár úr most már le kívánja zárni ezt az ügyet, ezt mi is üdvözöljük. És még azt szeretnénk hozzátenni, hogy mi, bármelyik oldalon történtek áldozatok, meghajtjuk fejünket az áldozatok elõtt, de soha nem hajtjuk meg a fejünket egy történelemhamisítás elõtt. (Moraj az MSZP soraiban. - Közbeszólások balról: Jaj!)

Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap