Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! Nagyon örülök, hogy az államtitkár úr nagyon elegánsan, az Országgyûlés és a rádióra és a televízióra figyelõk elõtt beismerte tévedését.

Valóban, tévedni emberi dolog. De mirõl szólt a mai felszólalása, az államtitkár úrnak? (Gellért Kis Gábor: A saját tévedésérõl!) Arról szólt, hogy hibákat követtünk el. Ki követett el hibákat? Elsõsorban elkövette az ön frakciója június 11-én, amikor senki nem állt föl az SZDSZ-frakcióból, hogy megvédje a köztársasági elnököt, hiszen önök ismerték a részletes programját. Én a sajtót ismertem, ami megjelent június 3-án, a köztársasági elnök úr látogatása után.

Ki követett el még hibát? (Dr. Orosz István: Dávid Ibolya!) Az a kormány, amelynek nevében az államtitkár úr beszélt, de az a Külügyminisztérium is, amely rövid idõn belül, ha nincs itt az Országgyûlés ülésén, akkor néhány órán belül nem teszi közzé azt, hogy itt egy tévedés történt, és ezt a tévedést az államtitkár úr megerõsítette.

És elkövette a hibát a köztársasági elnök úr hivatala is, hiszen figyelni kellene azokat a sajtóban megjelent cikkeket, amelyek azt állították, hogy ott bizony egy együttkoszorúzás volt, tisztelt képviselõtársaim! (Zaj a kormánypártok soraiban.) És ahol a két köztársasági elnök mint elnöki páros együtt koszorúz, azt mindenki tudja, hogy közös koszorúzásnak nevezik!

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap