Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Bár egyes ellenzéki képviselõtársaim szerint mindegy, hogy az emberek vétkeznek vagy bûnöznek, szeretném leszögezni: a szocialista frakció szempontjából ennek a különbségnek van jelentõsége, és szerintünk ez korántsem mindegy.

A másik, amit szeretnék leszögezni: amikor az MSZP-frakció ezt a törvénymódosítást támogatta, akkor szerette volna elkerülni, hogy a társadalombiztosítási önkormányzatokat államosítsuk, márpedig az önkormányzati mandátum lejártát követõen - más törvényi elõírás hiányában - ez a helyzet következett volna be. Mi tehát az államosítással szemben az önkormányzatiságra szavaztunk.

Természetesen minden mûködési modellt, minden szervezeti modellt meg lehet tölteni jó és kevésbé jó tartalommal. Két dolgot viszont nem szeretnénk a magunk részérõl összekeverni: azt, hogy az önkormányzat mûködésében az Állami Számvevõszék és a parlamenti bizottságok találtak kivetnivalót, találtak szabálytalanságokat (Dr. Dobos Krisztina: Nem is keveset!), a mi megítélésünk szerint nem az önkormányzatiságról magáról, hanem egyes konkrét emberek, egyes apparátusok mûködésérõl mond minõsítõ véleményt.

Még egyszer szeretném tehát leszögezni: nem a korrupcióra, az önkormányzatiságra szavaztunk, és ahogy az önkormányzatok mûködésében fellelhetõ hibákból nem az önkormányzatiságról vonunk le következtetéseket, ugyanúgy a napirend elõtti hozzászólások minõségébõl még nem vonnánk le következtetéseket a parlamentarizmus minõségére.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap