Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem, hogy kíván-e még valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A vita e szakaszát lezárom.

A harmadik vitaszakasz következik az ajánlás 20/1-26. számú pontjainak megfelelõen, ez a bíró munkájának értékeléséhez benyújtott javaslatokat tartalmazza. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 27-34. pontjaiban lévõ módosító javaslatok alapján, a bírói tisztség megszûnése szabályaihoz kapcsolódóan. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, a vita e szakaszát is lezárom.

Soron következik a 34/1-43. pontok vitája a fegyelmi, valamint a kártérítési felelõsséggel kapcsolatos rendelkezések módosításait illetõen. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, tisztelt Országgyûlés, a vita e szakaszát lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 43/1. pontjában szereplõ módosító javaslatról, a személyi nyilvánosság szabályának módosítására vonatkozóan. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, tisztelt Országgyûlés, a vita e szakaszát lezárom.

A következõ vitaszakaszt nyitom meg az ajánlás 43/2., 44/1. és 44/2. pontjaiban benyújtott módosító javaslatokról, a javadalmazás kérdéseinek körében. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, a vita e szakaszát lezárom.

A következõ vitaszakaszt az ajánlás 46-50. számú pontjaiban benyújtott módosító javaslatokról nyitom meg, a zárórendelkezések tekintetében. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) További felszólaló nincs, a vita e szakaszát lezárom.

Végül az utolsó vitaszakaszt az ajánlás 1. számú pontjáról nyitom meg, a preambulumot illetõen. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, a vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen lezárásra került a részletes vita, a törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

Kérdezem a miniszter urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Vastagh Pál: Nem.) Nem kíván szólni a miniszter úr.

Bejelentem, hogy a módosító javaslatokról jövõ heti ülésünkön határozunk.

Most soron következik az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4218. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4218/14. számon kapták kézhez. Kérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e szóban kiegészíteni az ajánlását. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjét és a módosító javaslatok közötti összefüggéseket figyelembe véve teszek javaslatot.

Kérem Trombitás Zoltán jegyzõ urat, hogy ismertesse a javasolt vitaszerkezetet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap