Varga László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Meg tetszett említeni a bûncselekmények megelõzését, amit azért tartok helyesnek - ezt különben a rádió is közölte -, mert az ember életét lényegében az öröklött tulajdonságok, a családban nyert nevelés, az iskolában tanúsított és kapott értékek, továbbá munkahelye és életkörülményei adják meg. (Dr. Hack Péter: És még mennyi minden más!) Szeretném hangsúlyozni - remélem, miniszter úr egyetért velem -, hogy a megelõzés tekintetében a legfontosabb a családok megerõsítése a legnagyobb mértékben, továbbá az olyan iskolai nevelés, amely nemcsak a felebaráti szeretetet, de a keresztény értékrendet is tanítja.

Nemcsak meggyõzõdésbõl, hanem tapasztalataim alapján is mondom - amit egyszer már elmondtam ebben a Házban -, hogy számos embert védtem életemben, de még nem találkoztam olyan keresztény értékrendben nevelt, jó családi nevelést kapott emberrel, aki bûncselekményt követett volna el. (Zaj a kormánypárti oldalon. - Közbeszólások.) Kérem szépen, csak szóljanak, önök más állásponton vannak - ezt el is várom önöktõl.

Végezetül azt szeretném még mondani (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) - befejezem, elnök asszony - , hogy a család megerõsítése és az iskolai nevelés a legjobb orvosság a bûnözés megelõzése és a közbiztonság javítása szempontjából. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap