Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselõtársam! Szóba kerültek a jegyzõk. Itt szeretném tájékoztatni a Házat, hogy a tisztelt Ház elé kerülõ törvénymódosítás kiemelten foglalkozik a jegyzõkkel, és a jelenlegi 3,5-szeres szorzó egészen 5- szörösig megy fel. Tehát ez bizonyítja azt, hogy a kormány tudatában van annak, hogy a jegyzõk milyen felelõsségteljes munkát végeznek.

Az önkormányzatok is szóba kerültek még az elsõ felvetésnél. Ezzel kapcsolatban valóban azt szeretném mondani, hogy nem arról van szó, hogy néhány önkormányzatnál elérik azt az illetményalapot, amit az államigazgatásnál, hanem a túlnyomó többsége, csaknem 85 százaléka eléri a 23 400 forintos illetményalapot, és mindössze 90 önkormányzat van, ahol ez kevesebb 23 400-nál, és 290-nél ennél több.

Tehát az arányokra szeretném felhívni a figyelmet: jóval kevesebb azoknak a száma, amelyek gyakorlatilag hátrányos helyzetben vannak, tehát rosszabbak az illetményalapot tekintve, mint az államigazgatási szerveknél. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap