Medgyasszay László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az 1997. június 1-jével életbe lépett hivatalos menetrend tanúsága szerint már nem közlekedik vonat a Pécsvárad-Palotabozsok szakaszon, helyette pótlóbuszokon szállítják a falvak utasait. Az érintett községek: Pécsvárad, Nagypall, Lovászhetény, Szebény, Erdõsmecske, Feked, Somberek, Véménd, Palotabozsok lakói tudják és tudomásul veszik, hogy a Pécsvárad- Palotabozsok vasútvonal felújításra, korszerûsítésre szorul.

Azt is tudják azonban, hogy egyelõre teljesen bizonytalan, hogy a beígért felújítás megtörténik-e és mikor. Az ott élõk tudomása szerint a pálya felújítása akkora összegbe kerülne, amire most nincs pénz. Amennyiben ez az állapot nemcsak átmeneti, rövid ideig tart, az egyébként is rossz tömegközlekedéssel sújtott körzet további leszakadását jelentené az elvárható életszínvonaltól, életformától, kizáródást az ország vérkeringésébõl.

Felmerülhet a kérdés, hogy egy Baranya megyei problémát miért egy Gyõr-Moson-Sopron megyei képviselõ tesz fel, vezet fel a parlamentben. A válasz nagyon egyszerû: levelet kaptam az érintett térség lakóitól.

Ezért kérdezem tisztelt államtitkár urat, van-e garancia arra, hogy belátható határidõn belül felújítják a kérdéses vasútvonalat, avagy az igazi szándék a vasúti közlekedés végleges megszüntetése az említett pályaszakaszon.

Várom szíves válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap