Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót Csóti György képviselõ úrnak, MDF, aki írásban elõre jelezte... (Csóti György: Nem, köszönöm.) ...hozzászólási szándékát - de most megváltoztatta. (Szórványos taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Kuncze Gábor belügyminiszter úr sem kíván szólni. (Derültség. - Kuncze Gábor nemet int.)

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, az általános vita lezárása után részletes vitára sem kerül sor, és az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról lehet dönteni.

Határozathozatal következik, tisztelt Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között az Ipoly, a Sajó és a Ronyva határfolyók vízgazdálkodási szabályozása következtében az államhatár megváltoztatásáról szóló, Pozsonyban 1997. április 21-én aláírt szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 286 igen szavazattal, 10 ellenszavazat és 7 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Az MDF képviselõcsoportja... sem kívánja szavazatát indokolni. Megkérdezem a többi képviselõcsoportot. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/3482. számon, az egységes javaslatot pedig T/3482/9. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-a (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatot nyújtott be és errõl ajánlást készített T/3482/11. számon.

Az alkotmányügyi bizottság javaslatát Szigethy István képviselõ úr, a bizottság tagja indokolja. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap