Molnár Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

MOLNÁR GYULA (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Talán a végeredménybõl látszik, hogy az MSZP-frakció támogatta az önálló törvényjavaslatot; s tette ezt azért, mert - ellentétben az eddig szólókkal és az alkotmányügyi bizottság véleményével - úgy gondoljuk, hogy a kényszerbérlõk és -bérbeadók viszonylag alacsony száma ellenére egy rendkívül fontos ügyrõl van szó, és azt gondoljuk, hogy az általunk vázolt konstrukció megoldást kínál a problémára.

Megoldást kínál rövid távon abból a szempontból, hogy kényszeríti az önkormányzatokat a probléma megoldására; hosszabb távon pedig azt a lehetõséget rejti magában, hogy amennyiben nem rendezõdik a probléma, a kényszerbérlõ és a -bérbeadó alkujában a bérletidíj-különbözet az önkormányzatot terheli.

(17.40)

Tehát valamilyen módon egy polgárbarát megoldás született ebbõl a szempontból. Megértem, hogy a Belügyminisztérium nem támogatta ezt a javaslatot, mégis azt gondolom, hogy az ügy, a probléma szempontjából megnyugtató megoldás született, ezért támogatta az MSZP. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap