Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 5., 7., 8., 10. pontjaiban és a kiegészítõ ajánlás 4., 5. és 9. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az elõterjesztõ.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 257 igen szavazattal, 15 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 4. pontjában Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 2. §- ában a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 13. § (2) bekezdésének helyébe más rendelkezés felvételét javasolja. Indítványa szerint a munkáltatóval való tárgyalás fogalma magában foglalja az önkormányzati szintû érdekegyeztetést is. A frakciók kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 38 igen szavazattal, 207 nem szavazattal és 38 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 6. pontjában Timár Istvánné és Juhászné Lévai Katalin a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 72. §-át új bekezdéssel kívánják kiegészíteni. Ebben megjelölik azokat a speciális területeket, amelyeken belül a pótlékra jogosító munkaköröket a népjóléti miniszter határozza meg. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 12 igen szavazattal, 224 nem szavazattal és 44 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 11. pontjában Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 7. §- ában a törvény 74. §-a (4) bekezdésének kiegészítését javasolja. Indítványa szerint a bekezdésben meghatározott munkakörökben az elõírt idegen nyelven kívüli más nyelv tudásáért nyelvpótlék a munkaszerzõdés módosításáig fizethetõ. A frakció kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 70 igen szavazattal, 212 nem szavazattal és 3 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 12. pontjában Rozgonyi József és képviselõtársai a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 83/A § (2) bekezdésének módosításával kezdeményezi, hogy a vizsgálóbiztost ne a képviselõtestület saját tagjai közül jelöljék ki. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 227 nem szavazattal és 37 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 13. pontjában az önkormányzati bizottság a törvényjavaslat 10. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezi, hogy az illetménypótlék megszüntetésére, mértékének csökkentésére csak a felek között létrejött megállapodás alapján kerülhessen sor. A szociális bizottság támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 189 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra a személyi javaslatról történõ döntés elõtt kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az elõterjesztést H/4467. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/4467/18. és 20. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap