Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja a kiegészítõ ajánlás 3. pontjában szereplõ javaslat elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az elõterjesztõ. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 281 igen szavazattal, 4 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában a költségvetési és kulturális bizottság a határozati javaslatot új ponttal javasolja kiegészíteni. Ehhez kapcsolódva a melléklet 3/2. pontjának módosítását javasolja. Indítványuk szerint a költségvetési törvény általános tartalékkeretébõl kell finanszírozni a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság alaptõkéjének fedezetét is. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 168 igen szavazattal, 106 nem szavazattal és 10 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 11. pontjában Molnár Péter a határozati javaslat melléklete 8/6. pontjának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés szerint a tulajdonosi tanácsadó testület ülésein a felügyelõbizottság elnöke tanácskozási joggal, a könyvvizsgáló pedig e jog nélkül jelen lehet. A költségvetési és a kulturális bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 115 igen szavazattal, 155 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági reklámtevékenységrõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/3712. számon, az egységes javaslatot pedig T/3712/239. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be, amelyeket a T/3712/241. számú ajánlás I. fejezete tartalmaz.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is megindokolni. (Dr. Hack Péter nemet int.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az ajánlás II. fejezetében az alkotmányügyi bizottság a korábbi országgyûlési döntéseknek megfelelõen korrigálta az egységes javaslat szövegét. Ennek megfelelõen tehát a záróvita és a zárószavazás is a korrigált szöveg szerint történik.

Kezdeményezem, hogy a vita a következõ szakaszok alapján történjék: az 1. és 2. pont vitája, amelyek az általános rendelkezések körében elhagyásokat javasolnak; a 3-7. pontok vitája, amelyek az általános reklámtilalmak és a korlátozások egyes szabályainak módosításait tartalmazzák; végül a zárórendelkezések módosításait tartalmazó 8-12. pontok vitájára kerül sor.

Kérem, hogy az indítványról kézfelemeléssel határozzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az 1. és 2. pontokhoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik, a vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3- 7. pontjaihoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik, a vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8- 12. pontjaihoz. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik.

Tisztelt Országgyûlés! A vita e szakaszát és a záróvita egészét lezárom.

Megkérdezem Fazakas Szabolcs ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Fazakas Szabolcs: Nem.) Nem kíván válaszolni.

(19.00)

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/3712/241. számú ajánlás 1-12. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 236 igen szavazattal, 17 nem szavazattal, 34 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a gazdasági reklámtevékenységrõl szóló törvényjavaslatot, az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot 198 igen szavazattal, 60 nem szavazattal és 23 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportja nevében Hasznos Miklós úr kívánja a frakció szavazatát indokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap