Puch László Tartalom Elõzõ Következõ

PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Azt gondolom, hogy amit a reklámtörvénytõl ellenzéki képviselõtársaim számon kértek, nem megvalósíthatók egy törvényben. Azt gondolom, nem lehet a magyar egészségügyet egy reklámtörvényben, nem lehet a magyar nyelvismeretet egy reklámtörvényben és a nyelvvédelmet egy reklámtörvényben biztosítani. Ezt folyamatosan, közösen, más szaktörvényekben kell tudnunk biztosítani. (Dr. Kövér László: Milyen szaktörvényekben?)

Mi úgy gondoltuk, hogy a reklámtörvény elsõsorban a gazdasági reklámtevékenységet kell hogy szabályozza, és az sem teljesen felel meg a valóságnak, hogy nem készült szabályozás a dohánytermékek vagy a szesztermékek jelenlegi megengedõ szabályozásánál szigorúbb és korlátok között tartandó reklámszabályozásra.

Azt gondolom, jelenlegi reklámtörvényünk minden szempontból megfelel az EU-konformitásnak és az EU-szabályoknak e tekintetben. Tehát vissza kell utasítsam, hogy ez a törvény nem kellõen korszerû. Az igaz, hogy liberális törvény, megengedõ törvény, és tényleg nagy szerepet szán az önszabályozó szervezeteknek, és azt gondolom - úgy, ahogy az amerikai példa is mutatja -, az önszabályozásnak is nagyon kemény visszatartó ereje van ezen a piacon. (Dr. Szájer József: Puha!)

Tehát azt hiszem, mindezek alapján ez a reklámtörvény egy elõrelépés, nem egy végsõ állomás, és valószínûleg a gazdaság fejlõdésével egy idõben ezen a törvényen is lehet és kell majd módosítani, és az ehhez kapcsolódó törvényekben kell mindazt rendezni, amit ettõl a törvénytõl számon kérnek képviselõtársaim.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap