Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen. Hegyi Gyulának nem kívánok válaszolni. Hitelméleti és teológiai kérdéseket talán ne itt beszéljünk meg, különösen ne egymással!

A második viszont az, hogy mi a különbség a szociális bizottságban született javaslat és az eredeti szöveg között. Véleményem szerint nem szûkítésrõl van szó, hanem bõvítésrõl, amennyiben szerepel benne, hogy "az átmenet teljes idõszakában biztosítja". Ez az eredeti szövegben nem szerepel. Ha nem az átmenet teljes idõszakáról rendelkezik a törvény, akkor a hiány pótlása mindenképpen csak az éves költségvetési viták során lehetséges; és Ungár Klárával mind a ketten tudjuk, hogy ezen viták során igen rugalmasan értelmeztetik a hiány és ezek pótlásának technikája. Tehát az, hogy "az átmenet teljes idõszakában" nem egy költségvetési idõszakra szól, ezért mondom, hogy ez az indítvány, amely nem véletlenül kapta meg a szociális bizottság támogatását, kiterjesztõ értelmû. Éppen ezért kérem, hogy ezt még egyszer gondolják végig.

Ami pedig az elsõ kérdésben a támogatottságot illeti: valóban a második kérdésben van egyhangú elutasítás, tehát igyekeztem erre - mint fontosabb kérdésre - kihegyezni a mondanivalómat, mint ahogy ezt el is mondottam. Tehát még egyszer: én kiterjesztõnek érzem. Talán a jogászok elvitatkozhatnak, hogy az egyszeri költségvetési kiegészítés vagy a negyven évre szóló pótlás közül melyik az erõsebb.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap