Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Azért vagyok nagyon nehéz helyzetben, mert kormánypárti képviselõtársam olyan megállapításokat tett, amiket, azt hiszem, kormánypárti hozzáértõként sem hagyhatnék helyben, és nem hagyhatnék szó nélkül.

Hiszen a 60/91-es országgyûlési határozatot ez a parlament 80 százalékos többséggel fogadta el, 100 százalékos szabaddemokrata támogatással, és nem azzal, hogy vágyálmok gyûjteménye, tisztelt képviselõtársnõm, hanem azzal fogadta el, hogy kitûzött egy irányt, amilyen irányba a nyugdíjrendszer átalakításának munkálatait folytatni kezdték, és részletes elõmunkálatok történtek a társadalombiztosításnál.

Mindössze azt furcsálltuk, hogy ha egyszer a kormány az akkori teljes konszenzussal szemben most egy másik megoldást jobbnak talál, miért nem tette azt, hogy egy új országgyûlési határozati javaslatot készített, és a koncepcionális vitát folytatta volna le. Ezt ugyanúgy elfogadhatta volna a Ház. Ezt megtehette volna akár már '94-ben, megtehette volna '95-ben. Nem tette, tisztelt képviselõtársnõm, hanem az országgyûlési határozattól sok szempontból élesen eltérõ részletes (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) programot dolgozott ki. Ez az igazi nagy különbség a korábbi és a jelenlegi munka között. (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.) Az sem vágyálom volt, hogy... - azt mondta elnök asszony, hogy a 40 másodpercet beszámítja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap