Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! A 24. pontban található módosító indítványra szeretném felhívni a figyelmet. Nem azért, mintha ezt a fontos indítványt nem támogatnák, de örömömet szeretném kifejezni, hogy ezt az indítványt végül a kormány és minden bizottság egyöntetûen támogatja. Miért?

Azért, mert ez az indítvány az elõrehozott öregségi nyugdíj feltételeirõl szól, és az eredeti elõterjesztésben olyan különbséget tett a javaslat a férfiak kárára, ami véleményem szerint elfogadhatatlan. Úgy rendelkezik ez a javaslat, hogy a '47. január 1- je elõtt született nõnél el kell ismerni három gyermek esetén három évet. Majd úgy rendelkezik, hogy az 1940. január 1-je elõtt született férfinál is el kell ismerni, de csak abban az esetben, ha egyedülállóként nevelt fel legalább három gyermeket.

Nos, ez az elõterjesztésnek véleményem szerint egy nagyon súlyosan hibás kitétele volt, és nagyon örülök annak, hogy a kormány és minden bizottság ezt a módosítást támogatja. Tehát a férfiaknál ez a rendkívül hátrányos és rossz megkülönböztetés eltûnik a törvénybõl.

Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap