T. Asztalos Ildikó Tartalom Elõzõ Következõ

T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõ Asszony! Tisztelt Ház! Annak okán, hogy felszólalása bevezetõjében és befejezésében párszor említette a vendéglátó-ipari helyzetet, és Surján László úr is erre reagált, szeretnék egy pár gondolatot elmondani.

Egyetért minisztériumunk képviselõ asszonnyal és Surján képviselõ úrral is természetesen abban, hogy a megkezdett intézkedések folytatandók, hiszen minisztériumunk, amikor nyilvánosságra került az az ügy, amely elindította ezt az egész folyamatot, akkor azonnal hathatósan és elég szigorúan intézkedéseket kezdeményezett, többek között a valószínûsíthetõen köztörvényes bûnügyben feljelentést tett, és kérte az V. kerületi jegyzõt, hogy jegyzõi hatáskörében járjon el, hiszen van joga a szabálytalanul mûködõ éttermeket, üzleteket bezáratni. Ennek következtében a Fogyasztóvédelmi Felügyelõséggel együtt - mert hiszen a Fogyasztóvédelmi Felügyelõséget is kérte minisztériumunk a szigorúbb ellenõrzésre - több helyen végeztek ellenõrzéseket, és ennek kapcsán - mint ahogy a jegyzõ asszony is említette - 15 esetben került sor bezárásra, vendéglátóipari egység bezárására.

Természetesen minisztériumunk ezt a folyamatot elismeri és helyeseli, hiszen a fogyasztók megkárosítása - akár külföldi állampolgár, akár belföldi állampolgár - mindenképpen nagyon súlyos dolog. Mivel ez az ügy egyébként is nagyon nagy publicitást kapott, a külföldi, nemzetközi megítélésünk szempontjából is sarkalatos kérdés, a minisztériumunk a nagyköveteket értesítette az intézkedésekrõl, bízván abban, hogy ezzel is úgy gondolják, Magyarországnak fontos, hogy a külföldi állampolgárok milyenképpen érzik itt magukat, és Magyarország turisztikája nem fogja nagyon megszenvedni ezeket az eseményeket.

Köszönöm szépen figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap