Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Azon túlmenõen, hogy a külföldi hogy érzi Magyarországon magát, nagyon fontos az, hogy a magyar hogyan érzi Magyarországon magát.

Ez év tavaszán az M5-ös autópálya körül polgármesterek szervezésében jelentõs megmozdulások voltak, ugyanis féltek attól, hogy magasak lesznek az autópályadíjak. Magasak is lettek. Csak azt nem tudja a polgár, hogy milyen alapon számították ki, hogy mennyi. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Mihez szól hozzá? Hogy kerül ez ide?)

Úgy látom, kormánypárti képviselõtársaim nem értették meg Pusztai Erzsébet fölszólalásának lényegét. (Zaj. - Közbeszólás: Magyarázd már meg! - Derültség.) Õ azt mondta, amíg önök nem tesznek rendet saját soraikban, addig ne várják azt, hogy az éttermekben itt-ott rend legyen.

Szeretném fölhívni a figyelmüket a Pest Megyei Iparkamara egy közleményére, amelyikben helyettes államtitkár úrra hivatkozva, aki azt mondta, hogy 15 milliárdba került az M5-ös autópálya. Utána kérdezték, hogy mi került ott 15 milliárdba - írásban már csak 10 milliárdot közölt ugyanaz a minisztérium. Szakértõk viszont megállapították, hogy nem kerülhetett többe, mint 8 milliárd. Itt 7 milliárdos különbség van! Amíg önök 7 milliárdról nem tudnak elszámolni, addig nincs túlzott jelentõsége annak, hogy 800 ezer vagy 8 millió vagy éppen 8 ezer. (Zaj.) Tessék tisztába tenni a számokat, tessék tiszta számok alapján kiszámítani a költségeket, és akkor elvárható az állampolgártól, hogy õ betartja azokat a jogszabályokat, amiket önök szavaznak meg nekik! De amíg önök rájuk kötelezõnek ítélik, magukra viszont nem a jogszabályokat, addig javulásra ne tessék számítani!

Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban. - Közbeszólás az MSZP soraiból: De nem állami pénzbõl, öreg!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap