Schvarcz Tibor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az esélyegyenlõséghez az is hozzátartozik, hogy a betegnek nemcsak az általános esélyegyenlõséget kell megadni, hanem a jobb, korszerûbb, szakmailag színvonalasabb ellátás esélyét is. Tehát ha több településben valamilyen módon összevonják az egészségi ellátást, az valószínûleg szakmai, orvosszakmai szempontok szerint azt jelenti, hogy a betegnek jobb esélye lesz, magasabb szakmai ellátásra van lehetõsége és módja.

Tehát ez a körzetesítés valószínûleg azért játszódik le ezen a területen, mert jobban ki lehet használni a laboratóriumot, jobban meg lehet szervezni az ügyeletet, jobban meg lehet szervezni az alapellátást, mintha ezt egy falu háziorvosának kellene megcsinálni vagy esetleg egy kisebb praxisközösségnek.

A Gyimóthy úr által említett vidékellehetetlenítés - ez nincs benne ebben a törvényben, és ez nem is olvasható ki ebbõl, hiszen nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy ez a ma folyó egészségügyi gyakorlatnak a kodifikálása. Tehát semmi visszalépés, semmi vidékellehetetlenítés nem szerepel ebben a törvényben. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap