Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem, hogy kíván-e még valaki szólni a vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.) Mivel több felszólaló nem jelentkezett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 73-76. számú pontjai szerint, a baleseti ellátások szabályaihoz érkezett módosító javaslatok alapján. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Jelentkezés nem történt felszólalásra, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

A következõ vitaszakaszt az ajánlás 77-80. számú pontjai szerint nyitom meg, a felelõsségi szabályok körében benyújtott módosító indítványok tekintetében. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, a részletes vita e szakaszát is lezárom.

A következõ vitaszakaszt a 81., 82. és 85. számú pontok alapján nyitom meg, a nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségre vonatkozó módosító indítványokról. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.) Nem érkezett jelzés, a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Végül az utolsó vitaszakaszt nyitom meg a 83-86. pontok alapján, a 85. pontot kivéve. Az átmeneti és zárórendelkezések körében benyújtott indítványokról van szó. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett, ezért a részletes vita e szakaszát és a részletes vitát lezárom.

Kérdezem miniszter urat, hogy most vagy a határozathozatalt megelõzõen kíván szólni. (Dr. Kökény Mihály: A határozathozatal elõtt.) Jelezte miniszter úr, hogy majd a határozathozatalt megelõzõen fog reagálni a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ héten fogunk határozni.

Most soron következik a megváltozott munkaképességûek és rokkantak társadalombiztosítási és szociális ellátórendszerének átalakításáról szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája. Az elõterjesztést H/4320. számon, a bizottságok együttes ajánlásait H/4320/8. számon kapták kézhez.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat - az emberi jogi, foglalkoztatási, költségvetési és szociális bizottságot -, hogy kívánják-e ajánlásaikat szóban kiegészíteni. (Nincs jelentkezõ.) Nem jelzik kiegészítõ szándékukat.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztéshez benyújtott módosító javaslatok összekapcsolását kezdeményezem a részletes vitában. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e ezt a indítványt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Látható, hogy az Országgyûlés jelen levõ képviselõinek többsége elfogadta a módosító javaslatok összekapcsolását.

Megnyitom a részletes vitát. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni.

Szabó Rudolfné, Szabad Demokraták Szövetsége, megadom a szót.

(A jegyzõi széket dr. Trombitás Zoltán foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap