Kávássy Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Én a miniszter úr szavaira válaszolnék igen röviden. Nekem az a véleményem errõl: itt nem az a kérdés, hogy az ország többsége hogy ítéli meg ezt, mert itt nem az ország többségérõl, hanem a gazdáról és a falusi munkanélkülirõl, illetõleg agrárproletárról van alapvetõen szó. Ennek kapcsán megjegyezném azt is: hogy lehet feketemunkának tekinteni azt, amit egy sokévszázados gyakorlat szentesít, amit a hagyomány, a gyakorlat teljes mértékben elfogad. Én ezt is vitatnám a magam részérõl.

S hogy a gazdák hogy látják a kérdést, arra semmi sem jobb bizonyíték, mint az, hogy a múlt héten már szerte az országban tüntetések voltak. Tüntetés volt például Debrecenben a pénteki napon, amikor ezek a kérdések is szóba jöttek. És részemrõl nem a gazdák bujtogatásáról van szó, hanem arról, hogy egy olyan teher kerül itt törvényes megfogalmazásra, amit jelenleg a magyar gazda, a magyar mezõgazdaság nem tud elviselni, és ezt a körülményt mindenképpen figyelembe kell venni!

Ehhez fûzném még azt a gondolatot is, hogy amennyiben a munkahelyteremtést más vonatkozásban támogatjuk, akkor ezt erre a területre is terjesszük ki! Akárhogy nézzük, az alkalmi munka révén is munkahelyteremtésrõl van szó, tehát azt a gazdát, aki alkalmi munkást - legyen egy, kettõ, három vagy tíz - alkalmaz, azt a gazdát is támogassa a kormány a megfelelõ mértékben.

(11.40)

Ilyen módon talán még le lehet nyelni ezt a közteherjegyet, illetve tudomásul lehet venni, hogy a közteherjegy bevezetésére sor kerül. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap