Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány megalapozatlan sikerpropagandáját a Független Kisgazdapárt különösen Lotz Károly miniszter úr esetében véli megvalósulni, hiszen a közelmúltban masinisztaként ismerhettük meg a miniszter urat, majd a mozdonyról áttették a hajóra, akkor pedig felelevenítve a Maróthy-hagyományokat, a habokba merítette poharát.

Én úgy gondolom, hogy ugyanakkor akik ismerik a magyarországi árvíz- és belvízvédelmi helyzetet, azok egyet kell hogy értsenek velem abban, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendszeresen a belvíz, Békés megyében az árvíz okoz gondokat; a gátak állapota olyan, hogy csak a környékbeli lakosok imádsága tartja egybe azokat; a vizeink nagy része fertõzött - szinte napról napra adnak jelentést a rádióban, hogy hol nem szabad még fürödni sem, egyes tavainkban a világ összes bacilusa fellelhetõ. Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy amikor a miniszter úr a Balatonba merítette poharát, valami döbbenet ült ki az arcára, miközben kortyolgatta a vizet a tévé kamerái elõtt. De hát én úgy gondolom, hogy az a tény, hogy végül is õ ivott ebbõl a vízbõl, ez becsületére válik, de egy pár kérdést fel kell tennem ezzel kapcsolatban.

Elõször is azt kérdezném, hogy miniszter úr mikor szándékozik a partközeli vizekbõl inni, ott ugyanis még meggyõzõbb lenne, ha ott merítené poharát, és többen is láthatnák. De kérdezem: mikor láthatjuk SZDSZ-kéknek, mondjuk, a Duna vizét, amelyet mi zavarosnak ítélünk meg? Végül megkérdezem: mikor csapja meg a mozdony füstje a miniszter urat?

Várom megtisztelõ válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap