Fazakas Szabolcs Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FAZAKAS SZABOLCS, ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter: Képviselõ Úr! Szeretném önt megnyugtatni, de azt hiszem, hogy félreértettük egymást. Mint ahogy jeleztem is, a fennálló rendelkezések értelmében negyedévente az árakat az inflációhoz, azaz a leértékelés üteméhez idomítjuk. Ezért... (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: A béreket is?) Bocsánat, a béreket, úgy tûnik, az idén magasabb mértékben fogjuk tudni emelni, mint magát az inflációt... (Derültség az ellenzéki padsorokból.) vagy a leértékelés ütemét.

A leértékelés idén most negyedévente 1 százalék lesz... - vagy havonta egy százalék lesz augusztustól. Ez azt jelenti, hogy az októberi kötelezõ árváltoztatásnál mintegy 3 százalékos leértékelési értéket kell beépítenünk. Ahogy mondtam, évente egyszer kell felülvizsgálnunk az egész árrendszert, és ilyenkor kell az importárváltozást és az egyéb költségeket figyelembe vennünk.

(14.20)

Ez azt jelenti, hogy a gáz esetében valószínûleg októbertõl csak ezt a leértékelési ütemet kell újra érvényesítenünk, mint ahogy a villamos energia esetében pedig november 1-je az a dátum, amikor az egész éves változást az árakban figyelembe kell vennünk. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap