Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Ha önnek lenne egy vállalkozása, pénztárosként tetszene-e alkalmazni azt a személyt, akit sikkasztással vádolnak? Én azt hiszem, hogy ön, ártatlanság vélelme ide vagy oda, úgy gondolná, hogy azért a saját érdekeit jobb lenne megvédeni, és ilyen személyt, majd ha fölmentették, akkor alkalmazna.

Lascsik Attila esetében az a hihetetlen szakértelem, amire ön hivatkozik, azt jelezte, hogy az ügyészség szerint nem vagyoni, hanem különösen nagy vagyoni hátrányt okozó vagyoni bûncselekmény elkövetésével megvádolták. (Bólogatás az ellenzéki padsorokban.)

Kénytelen leszek ezt a kérdést az Országgyûlés elé interpellációban ide hozni, hogy megkérdezzem a szocialista és a szabaddemokrata kormánypárti képviselõket, erkölcsileg hogyan vélekednek arról, hogy aki megkárosította az önkormányzatokat - vagy épp a múlt héten sikerült az ÁPV Rt.-nek megfeszített munkával (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) valamennyit odaadni az önkormányzatoknak -, alkalmas-e arra, hogy állami fizetést kapjon.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap