Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! A választ nem tudom elfogadni. Több okom van arra, hogy ne fogadjam el:

Az a cél, amit miniszter asszony mondott, hogy meg akarták menteni a Szekszárdi Húsipari Vállalatot, az nemes cél. Kérdés az, hogy alkalmas-e az az eszköz, amivel a célt el lehet érni. Tisztelt miniszter asszony, ön azt mondta, hogy a megmentés volt az elsõdleges cél. Hogy egy hasonlattal éljek, magam is azt mondom, hogyha egy fuldokló a vízben fuldoklik, és küldenek egy víziszonyos, úszni nem tudó embert, hogy segítsen neki, akkor vajon alkalmas eszköz-e ez egy nemes cél elérésére? (Taps a jobb oldalon.) A szerzõdés aláírását követõen másnaptól kezdõdõen folyamatosan jogszabályt és szerzõdést sértett a vevõ, kezdve onnan, hogy a dolgozókat elmozdította szerzõdésellenesen, a szakszervezet véleményét soha semmiben nem kérte ki szerzõdésellenesen, a kollektív szerzõdés kijátszására mindent megtett.

Tisztelt Miniszter Asszony! Kezemben tartok néhány olyan levelet, amit 1996 nyarától kezdõdõen kapott az ÁPV Rt. különbözõ személyektõl, szervezetektõl, és a Szekszárdi Húsipari Vállalat felügyelõbizottságától is. Ebbõl a jelentésbõl csak néhány mondatot idézek: leltározás, készletértékesítés gyanúsan történt, hiányos a cégjegyzés, szerzõdésszegések történtek, jegyzõkönyv-hamisítás, csalás személyi kérdésekben, és sorolhatnám.

Tisztelt Miniszter Asszony! A múlt héten nem volt ön itt, de fölolvastam egy részletet egy MSZP szakértõi anyagból, ahol tétovának és tehetetlennek nevezte az önök szakértõi háttere a kormány tevékenységét, és reagált az MSZP képviselõje, aki a szerzõdés felülvizsgálatára szintén elérkezettnek látta az idõt. Ezért az ön válaszát nem tudom elfogadni.

Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap