Torgyán Józsefné Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! A környezetvédelem pénzügyi feltételeinek biztosításához rendkívül fontos nemzetgazdasági érdekek fûzõdnek. A költségvetés XX. fejezete tartalmazza a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium költségvetési kereteit, az egyes alcímek kiadásainak fedezéséhez biztosított összegeket. A környezetvédelem finanszírozásának fontos módozata, hogy az e célra biztosított különféle alapokból pályázatok alapján is juttatnak rendkívüli pénzügyi támogatást a kérelmezõk részére.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az alapokkal való gazdálkodás, a céltámogatások odaítélése nem kapott megfelelõ nyilvánosságot, és elõfordult, hogy olyan gazdálkodó szervezetek is támogatáshoz jutottak, amelyek nem rendelkeztek a rendeltetésszerû felhasználáshoz szükséges feltételekkel. Ebbõl arra lehet következtetni, hogy a költségvetési keret felhasználása nem volt rendeltetésszerû, és ennek következtében a támogatás összegét nem megfelelõ célra, illetõleg nem megfelelõ módon használják fel, ugyanakkor másutt a feltétlenül szükséges környezetvédelmi intézkedésekre pénzeszközök hiányában nem kerülhetett sor.

A fentiek alapján kérdezem államtitkár asszonyt, hogy terveznek-e és milyen változtatásokat abból a célból, hogy a környezetvédelmi alapokból megfelelõ, nyilvános eljárás keretében történjék a támogatások odaítélése. Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap