Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazása. (Zaj.) Az elõterjesztést H/4467. számon, az egységes javaslatot pedig H/4467/21. számon kapták kézhez képviselõtársaim. (Folyamatos zaj.)

Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elfogadáshoz a jelen lévõ képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot, az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 173 igen szavazattal, 73 nem szavazattal és 21 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot nem fogadta el. (Folyamatos, egyre erõsödõ zaj.)

(A jegyzõi széket dr. Trombitás Zoltán foglalja el.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják- e szavazatukat megindokolni. Megadom a szót Fekete György képviselõ úrnak, Kereszténydemokrata Néppárt. (Folyamatos, nagy zaj.) A képviselõ urat illeti a szó!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap