Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD jegyzõ: Tisztelt Országgyûlés! A T/4218/14. számú ajánlás 5., 7., 12. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Bejelentem, hogy az ajánlás 23., 26. pontjait elõterjesztõje visszavonta.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ elõzetesen, írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/4218/14. számú ajánlás 1., 2., 3., 4., 6., 8., 9., 10., 11., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 21., 22., 24., 25., 27., 28., 29. pontjait az elõterjesztõ támogatja.

(22.10)

Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk, amelyeket a jegyzõ úr az imént ismertetett.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 251 igen szavazattal, 13 ellenszavazattal, 20 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

A 20. pontban az alkotmányügyi bizottság a 98. § (3) bekezdése elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés szerint a bírósági fogalmazót a Legfelsõbb Bíróság elnöke kivételesen az I. fizetési osztály I. fizetési fokozatába sorolhatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 99 igen szavazattal, 180 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában az alkotmányügyi bizottság a 107. § (3) bekezdésének módosításával a nyelvpótlék emelését kezdeményezi. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 154 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás II. fejezetében pontosított és az ajánlás 30. pontjában lévõ módosító javaslatban Hack Péter és Toller László a törvényjavaslat 3. mellékletének módosítását kezdeményezi. Ebben módosítani kívánják a bírósági titkár és a bírósági fogalmazó alapilletményét tartalmazó táblázat egyes tételeit a titkár vonatkozásában. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 275 igen szavazattal, 10 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett. A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésrõl szóló 1994. évi LXXX. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/4232. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4232/9. és 11. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri zárszó korábban már elhangzott, tehát most a határozathozatal következik.

Felkérem Boros László jegyzõ urat, hogy ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyek nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást vagy elõterjesztõjük visszavonta, illetve amelyeket a kormány támogat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap