Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a jegyzõ úr által ismertetett támogatott javaslatokról határozunk. Felhívom tisztelt képviselõtársaim figyelmét, hogy az ajánlás 12. pontjában szereplõ módosító javaslatot - helyesen - a kiegészítõ ajánlás IV. fejezete tartalmazza.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 248 igen szavazattal, 17 nem szavazattal, 23 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 1. pontjában Csizmadia László a törvényjavaslat 26. §- ában az ügyészségi törvény 46/B § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Indítványa szerint a törvényben nem szabályozott egyéb jogosultságok tekintetében a legfõbb ügyész a miniszterelnökkel, helyettese pedig a miniszterrel azonos beosztásúnak minõsüljön. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 48 igen szavazattal, 232 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 6. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 27. § (2) bekezdésében a törvény 47. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. A javaslat szerint a nyelvpótlék mértéke felsõfokú nyelvvizsga esetén a legalacsonyabb ügyészi alapilletmény 15 százaléka, középfokú esetén 8 százaléka. Az emberi jogi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal, 154 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Folyamatosan erõsödõ zaj, dobogás.) Kérem képviselõtársaim türelmét és a dobogás beszüntetését!

Az ajánlás 7. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 28. §-ában a törvény 48. § (1) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Indítványa szerint az ügyészt minden naptári évben kéthavi alapilletményének és rendszeres pótlékának megfelelõ összeg illeti meg. Az emberi jogi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 152 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az alkotmányügyi bizottság a kiegészítõ ajánlás 1. pontjában szereplõ indítványában a törvényjavaslat 3. számú mellékletében az ügyészségi titkár és fogalmazó alapilletmény-táblázatának módosítására tesz javaslatot a titkár vonatkozásában. Az emberi jogi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 276 igen szavazattal, 10 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta.

(22.20)

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen jelzés nem érkezett. A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik a távközlésrõl szóló 1992. évi LXXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. (Folyamatos zaj.) Kérem türelmüket! Az elõterjesztést T/3925. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3925/22. és 31. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Lotz Károly közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter úrnak, hogy válaszoljon a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap