Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem dr. Baráth Etele elnök urat mint a környezetvédelmi bizottság elnökét, amely kijelölt bizottság volt, hogy kívánnak-e elõadót állítani. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Képviselõcsoportok részérõl ki kíván szólni? (Nincs jelentkezõ.) Mivel ilyen nincs, a vitát lezárom. Barsiné Pataky Etelka, gondolom, nem kíván ismételten nyilatkozni.

Az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, így a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Szili Katalin államtitkár asszony pedig már ismertette a kormány álláspontját.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést ezek után, hogy elfogadja-e a tervezõ- és szakértõ mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! Szavazás.)

Az Országgyûlés 254 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta. Kérem Schiffer János képviselõ és Juhász Gábor képviselõ urak gépét bekapcsolni - és Kelemen András gépét is.

Tisztelt Országgyûlés! Feltételezem, hogy a képviselõcsoportok nem kívánják indokolni szavazatukat.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Kínai Népköztársaság között a polgári és kereskedelmi ügyekben történõ kölcsönös jogsegélyrõl szóló, Pekingben 1995. október 9-e napján aláírt szerzõdés kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az elõterjesztést T/4551. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/4551/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap