Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Demokrata Fórum hasonló indokok alapján - mint amiket Áder János kifejtett, és amiket a harmincórás vitában mi is többször elismételtünk - nem tudta támogatni ezen hat törvény közül azokat, amelyek a bírósági szervezetet átalakítják, illetve amelyek a négyfokú bíráskodással kapcsolatos rendszert kívánják bevezetni. Elsietettnek, elõkészítetlennek és az eljárások szempontjából alapvetõen hátrányosnak tekintjük ezeket a nagyon sokat bírálható javaslatokat. Ezért ezekre a javaslatokra egységesen nemmel szavaztunk.

Megszavaztuk viszont fenntartásaink mellett a másik három törvényjavaslatot, a bírák és ügyészek jogállását és javadalmazását érintõ törvényt, valamint az igazságügyi alkalmazottak, dolgozók és tisztviselõk szabályozott jogait rögzítõ külön törvényt. Ezekkel - bár fenntartásaink vannak - alapvetõen egyetértünk, hiszen az igazságszolgáltatásban dolgozók jogállásának és munkafeltételeinek a javítására irányuló kormányzati törekvéseket mi is üdvözöljük. Tehát ezeket a javaslatokat megszavaztuk.

Ennyit kívántam most röviden mondani. Részletesen szóltunk azokról a veszélyekrõl, amelyek elhárítását ezek a törvények sajnos nem fogják megoldani, és valószínûleg elég sok problémát fog okozni az elkövetkezõ parlamenteknek is mindaz a teher, amelyet az önök szavazatai most elõrevetítenek. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap