Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Hungária Televízió Közalapítványok kiegészítõ költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a határozati javaslatot 275 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a távközlésrõl szóló 1992. évi LXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/3925. számon, az egységes javaslatot pedig T/3925/32. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a távközlésrõl szóló 1992. évi LXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 55 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

(11.20)

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazása.

Az elõterjesztést H/4314. számon, az egységes javaslatot pedig H/4314/15. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

A Házszabály vonatkozó rendelkezése értelmében megadom a szót Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, aki a kormány álláspontját ismerteti.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap