Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elõterjesztés elfogadásához a jelen levõ képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 59 nem szavazattal és 11 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a határõrség fejlesztésének irányairól szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. Az elõterjesztést H/4541. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a határõrség fejlesztésének irányairól szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 285 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a honvédelemrõl szóló 1993. évi CX. törvény, a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIV. törvény és a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/4518. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4518/24. és 34. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elõterjesztés elfogadásához a jelen lévõ képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

Megadom a szót Fodor István honvédelmi minisztériumi politikai államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap