Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az MSZP- s képviselõk bekiabálásaival ellentétben nem azért fogadom el a miniszter asszonyt, mert örülök annak, hogy a miniszterelnök úr távol van, hanem azért, mert ha most nem fogadom el, akkor ezt a kérdést már csak õsszel tudom feltenni; márpedig itt egy nagyon súlyos esetrõl van szó, a magyar nép olyan kifosztásáról, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, és amiért a miniszterelnök személyesen tartozik felelõsséggel.

Konkrétan arról van szó, hogy a Budapest Bank többségi részvényeinek eladásánál elõször kifogásoltuk az alacsony vételárat. Ezt követõen önök azt állították, hogy befolyt 12 milliárd forint ideiglenes tõkejuttatással kapcsolatos tranzakcióban. Ma már tudjuk, hogy önök nyíltan becsapták az országot, becsapták az Országgyûlés tagjait, mert semmiféle ideiglenes tõkejuttatásról nincs szó, ezt az állam készpénzért vásárolta vissza. A 12 milliárddal kapcsolatban ez a valóságos helyzet. Ma már tudjuk - a sajtóban is megjelent ÁSZ- jelentésbõl... (Korózs Lajos: Nincs is ÁSZ-jelentés!), és mi magunk is ismerjük, hogy tulajdonképpen 16 milliárd forint kár keletkezett, ami kimutatható a Budapest Bank ügyletei kapcsán.

Ezek után kérdezem - nem önt, államtitkár úr, hanem önön keresztül a miniszterelnök urat; és a miniszterelnök nevében tessék válaszolni! -, kaptunk-e vételárat a Budapest Bankért, ha igen, mennyit, ha nem, miért nem, mennyi az egyenlege ennek az ügyletnek, valós szám-e a 16 milliárd forint kár, és mit titkol még a kormány.

Várom megtisztelõ válaszát. (Taps az FKGP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap