Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Szeretném eloszlatni a félreértést.

Természetesen a költségvetés egyes fejezeti számainak belsõ összetételével kapcsolatban mind ez ideig nem született semmiféle döntés. A kormánynak van egy elõzetes döntése a tekintetben, hogy milyenek legyenek a fejezeti számok. Azonban természetesen ez is elõzetes döntés, hiszen a végleges döntés majd akkor születik meg, amikor a költségvetési törvényjavaslat parlamenti benyújtása megtörténik.

Ebben az elõzetes döntésben is, még egyszer hangsúlyozom, a fejezeti fõ számok... - amiben megállapodás született, érvényesítvén természetesen a prioritásokat, és õszintén bevallva, hogy természetesen ez nem egy elsõ számú prioritási vagy kiemelt prioritási terület, de egy olyan terület, ami egy olyan szélesebb körbe illeszkedik, ahol minimumként a reálértéktartást szintén érvényesíteni gondoljuk -, van egy általános fõ fejezeti száma az MKM-nek, és innen kezdve az MKM szakmai munkájának a kérdése, hogy ezen belül egészen pontosan milyen szakmapolitikai prioritásokat érvényesít. Könnyen elképzelhetõ, hogy a pénzügyminisztériumi kollégáknak voltak bizonyos véleményei bizonyos szakdolgokkal kapcsolatosan, de ezek azért alapvetõen szakmapolitikai kérdések. Ebbõl következõleg a döntés azon múlik, hogy az MKM vezetése hogyan súlyoz, hogyan gazdálkodik - idézõjelben - azzal a pénzmennyiséggel, ami most így, a költségvetés elsõ szakaszának lezárása után a fejezeten belül rendelkezésre áll.

Tehát azt kell mondanom, hogy az ön felvetése nyilván olyan, amire az MKM vezetése oda fog figyelni, és nyilván olyan, amit akkor mi is figyelemmel fogunk kísérni.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap