Sándor István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SÁNDOR ISTVÁN, az Állami Számvevõszék alelnöke: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Asszony! Köszönöm a kérdését. Kérdésére röviden a következõkben tudok választ adni:

Az Állami Számvevõszék az országgyûlési határozat után hat számvevõvel azonnal megkezdte a Budapest Banknál a helyszíni ellenõrzést. A helyszíni ellenõrzés több idõt vett igénybe, mint terveztük. Egyrészt azért, mert sokkal több dokumentumot és anyagot kellett átnézni, elemezni, értékelni és ellenõrizni, másrészt azért, mert a bank dolgozói nagyon sokszor késve adták a dokumentumot a helyszíni elemzést végzõknek.

Ezzel együtt az elsõ jelentéstervezet 1997. június 6-án elkészült. Ez már tartalmazta az ellenõrzöttek és a felelõssé tettek észrevételét is, kivéve Bokros Lajos úr észrevételét, mert Bokros Lajos úr külföldön tartózkodott és tartózkodik. Kezdeményeztük a Miniszterelnöki Hivatalon keresztül hivatalosan megküldeni a jelentéstervezetet Bokros úrnak, hiszen õ írásbeli magyarázattal tartozik a jelentésben foglaltakért, mert felelõssé van téve. Ezt a jelentést június 6-án átadtuk a Miniszterelnöki Hivatalnak, kiküldésre azonban csak június 28-án került sor futárpostával.

Ma délelõtt kaptam a tájékoztatást a Miniszterelnöki Hivatalból, hogy Bokros Lajos úr 28-a és 30-a között átvette a jelentést. Ez azt jelenti, hogy a héten várjuk, hogy megérkezik az írásbeli magyarázata, mert lejár a nyolc nap. Reméljük, a héten ez meg is érkezik, és akkor mi véglegesítjük a jelentést.

Ez a jelentéscsomag tartalmazza egyrészt a Számvevõszék jelentését, másrészt az érintettek észrevételeit és az észrevételekre adott számvevõszéki válaszokat. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) E végleges jelentést nekünk meg kell küldeni az érintett szervek vezetõinek, akiknek szintén (Az elnök a csengõ ismételt megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) nyolc nap áll rendelkezésükre.

Körülbelül ezt tudom mondani, hogy miért is késik ennyit a Számvevõszék jelentése. Kérem válaszom tudomásulvételét. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap