Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1., 2., 3., 5., 7., 8., 9., 11., 13., 14., 15., 16., 28., 45., 46., 49., 50., 51., 74., 75. pontjaiban és a kiegészítõ ajánlás 37. pontjában lévõ javaslat elfogadását.

A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az elõterjesztõ.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 291 igen szavazattal, 12 nem szavazattal és 2 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 17. és 19. pontjaiban Garai István a törvényjavaslat elsõ fejezetét új paragrafussal kívánja kiegészíteni, és ebben elõterjeszti az egészségbiztosítási ellátások mûködtetésének tervezésére vonatkozó szabályokat. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 256 nem szavazattal és 19 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 26. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 11. § (1) bekezdése e) pontjának módosítását kezdeményezi. Ebben a háziorvosi ellátás térítésmentes igénybevételére jogosító egyik rendelkezés megváltoztatását kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 141 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett elfogadta. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

A 29. pontban Pusztai Erzsébet a 11. § (2) bekezdés b) pontjának módosításával azt indítványozza, hogy a biztosított, ha nem tudja felkeresni háziorvosát, a tartózkodási helye szerint is igénybe veheti a háziorvosi szolgáltatást. A szociális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 149 igen szavazattal, 147 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 54. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 19. §-a átfogó módosítását kezdeményezi. Lényege: az egészségügyi ellátás keretében a biztosított mindazon vizsgálati és terápiás ellátásra jogosult, amely szükséges az egészségi állapota helyreállításához; ennek részletszabályait a népjóléti miniszter állapítsa meg.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 55. pontjában lévõ, és a kormány által támogatott módosító javaslatot.

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 211 nem szavazattal és 17 tartózkodással nem fogadta el.

Az 55. pontban Bedõ Tibor a törvényjavaslat 19. §-a (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi. Lényege: ha a biztosított állapota és a gyógyítás szempontjai indokolják, a kezelõorvos a gyógyítás eredményessége érdekében a vizsgálati és terápiás rendben foglaltaktól eltérhet. A javaslatot a bizottságok és az elõterjesztõ is támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 308 igen szavazattal, 8 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Az 58. pontban Pusztai Erzsébet a 21. § b) pontjának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyászati ellátások árához nyújtott támogatás szabályait tartalmazza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 219 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(18.40)

A 60. pontban Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 22. § (2) bekezdése módosításával az utazásiköltség-térítésrõl szóló rendelkezést kívánja megváltoztatni. A javaslatot a szociális bizottság támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 186 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.

A 63. pontban Pusztai Erzsébet a 23. § h) pontjának módosításával azt a szabályt kívánja megváltoztatni, amely a részleges térítés mellett igénybe vehetõ egészségügyi szolgáltatásokat tartalmazza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 229 nem szavazattal és 5 tartózkodással nem fogadta el.

A 64. pontban Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 24. § (2) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés szerint a részleges térítési díjak az egészségügyi szolgáltató bevételét képezik. A szociális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 199 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.

A 65. pontban Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 24. § (3) bekezdésének elhagyását javasolja, amely a fogászati ellátások térítési díjának emelésének lehetõségérõl rendelkezik. A szociális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 121 igen szavazattal, 179 nem szavazattal és 25 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 19. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 30. § (1) és (3) bekezdésének módosítását javasolja. Lényege: az egészségbiztosítási pénztár adott szolgáltatás biztosítására szerzõdést köt az egészségügyi szolgáltatóval, és külön törvényben meghatározott normát meghaladó kapacitásra ilyen szerzõdés csak a népjóléti miniszter egyetértésével köthetõ. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 115 igen szavazattal, 186 nem szavazattal, 17 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 23. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 31. § (2) bekezdésének elhagyását javasolja. A rendelkezés a finanszírozási szerzõdés mellékletének meghatározását tartalmazza. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 70. pontjában lévõ javaslat elfogadását. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 66 igen szavazattal, 251 nem szavazattal és 6 tartózkodással nem fogadta el.

Most Pallag László indítványáról határozunk az ajánlás 70. pontja szerint, amely a törvényjavaslat 31. § (2) bekezdésének b) pontjában nyelvtani szövegmódosítást javasol. A frakció kérésére szavaz az Országgyûlés. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 228 nem szavazattal és 7 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 24. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 35. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. Ebben az egészségügyi szolgáltatóra vonatkozó mondatrész elhagyását kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 104 igen szavazattal, 205 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.

A 78. és az ezzel összefüggõ 79. pontban Faragó Péter a törvényjavaslat 68. § (3) bekezdésének elhagyását és új törvényhelyre történõ átszerkesztését kezdeményezi. Az alaprendelkezés a megtérítésre kötelezett felelõsségérõl szól. A költségvetési bizottság támogatja, a szociális bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 12 igen szavazattal, 289 nem szavazattal és 24 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 48. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 83. § (1) bekezdésének más megfogalmazásával azt kezdeményezi, hogy a törvény hatályba léptetésérõl a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény rendelkezzen. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 230 igen szavazattal, 74 nem szavazattal és 23 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a megváltozott munkaképességûek és rokkantak társadalombiztosítási és szociális ellátórendszerének átalakításáról szóló országgyûlési határozathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést H/4320. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig H/4320/8. és 10. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! A H/4320/8. számú ajánlás 1. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány a kiegészítõ ajánlás 1. pontjában szereplõ indítványt támogatja.

(18.50)

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatot 251 igen szavazattal, 64 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta.

Az ajánlás 2. pontjában Szabó Rudolfné és képviselõtársai a határozati javaslat 3. pontjának módosítását javasolják. Indítványuk szerint a foglalkoztatási szempontból nem rehabilitálható személyek is részesüljenek rokkantsági nyugdíjban. A foglalkoztatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 181 igen szavazattal, 104 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett elfogadta. (Szórványos taps az MDF padsoraiból.)

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló 1995. évi XXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/4517. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4517/37., 54. és 57. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Csiha Judit tárca nélküli miniszter asszonynak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap