Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem a további képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint az e szolgáltatások fedezetérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4293. számon, az egységes javaslatot pedig T/4293/150. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, és ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4293/153. számon.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánják-e a módosító javaslatukat szóban is megindokolni. (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Kezdeményezem, hogy a vita elsõ szakaszában az elõterjesztõ által benyújtott és koherenciazavart kiküszöbölõ módosító indítványok vitájára kerüljön sor az ajánlás 1-37. pontjai szerint, a 35. pont kivételével; a második szakaszban pedig Lendvai Ildikó módosító javaslata szerepel a 35. pont alapján. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés.

Kérdezem, hogy elfogadják-e az indítványt. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni az elõterjesztõ módosító javaslataihoz az 1-34., valamint a 36. és 37. pontok szerint. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkezés nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 35. pontjához, amely a szolgálati idõ számításának szabályait egészíti ki. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs.

A vita e szakaszát és a záróvita egészét lezárom.

Megadom a szót Medgyessy Péter... (Medgyessy Péter nemet int.) Miniszter úr jelzi, hogy most nem kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik.

Az ajánlás 35. számú pontjában szereplõ indítvány nem kapta meg az alkotmányügyi bizottság szükséges támogatását, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/4293/153. számú ajánlás 1-34., valamint 36. és 37. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság is támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 229 igen szavazattal, 18 nem szavazattal, 28 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

(11.30)

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetérõl szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 igen szavazattal, 71 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4295. számon, az egységes javaslatot pedig T/4295/210. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekrõl ajánlás készült T/4295/212. számon.

Kérdezem az alkotmányügyi bizottságot, kívánja-e a javaslatait szóban is megindokolni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem a záróvitában a benyújtott módosító javaslatok együttes tárgyalását. Errõl az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Felszólalásra senki nem jelentkezik, ezért a záróvitát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a T/4295/212. számú ajánlás 1-14. pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 223 igen szavazattal, 27 nem szavazattal, 38 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslatot, az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 215 igen szavazattal, 60 nem szavazattal, 17 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e a szavazatukat indokolni.

Megadom a szót Sándorffy Ottó képviselõ úrnak, aki a Független Kisgazdapárt szavazatát kívánja megindokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap