Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. A Szabad Demokraták Szövetsége a kezdetektõl fogva támogatta a nyugdíjreformot. Támogattuk a benyújtott kormánytervezetet is, és próbáltuk módosító indítványokkal jobbá tenni. Úgy gondolom, hogy nagyon jó együttmûködés alakult ki a bizottságokban a módosító indítványokat benyújtó képviselõk és a kormány tagjai között. Ezt bizonyítja, hogy számos indítványt a kormány elfogadott, tehát ténylegesen egy jó nyugdíjreform, egy jó magánnyugdíjrendszer kialakítása volt az elõkészítõk és a döntéshozók szándéka is, és eszerint is cselekedtek.

A szabaddemokraták a magánnyugdíj intézményrendszerét támogatják egyrészt azért, mert magán, és a magántulajdont erõsíti; ez a szabaddemokraták értékrendjével teljesen egybevág, sõt azt gondolom, hogy leginkább a szabaddemokraták értékrendjét képviseli.

Támogatjuk azért, mert a gazdaság számára a jelenlegi nyugdíjrendszerhez képest lényeges elõnyöket nyújt a gazdaság számára is. Tehát minden olyan érvelést, amely azt állítja, hogy elõször gazdasági fejlõdésnek kell megtörténnie, és aztán kell nyugdíjreformot csinálni, el kell vetni, hiszen a gazdaság fejlõdését elõ kell segíteni úgy is, hogy a gazdaság számára hátrányt okozó nyugdíjreformot, nyugdíjrendszert korrigálnunk kell, meg kell reformálnunk. Minden olyan felvetést el kell vetni, és vissza kell utasítani, amely azt mondja, hogy a jelenlegi nyugdíjasok számára ez a reform bizonytalanságot okoz. Nem! A jelenlegi nyugdíjreform a jelenlegi nyugdíjasok számára is lényegesen nagyobb biztonságot nyújt, lényegesen nagyobb garanciát nyújt arra, hogy a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíja értékálló lesz, és valóban lépést fognak tudni tartani az aktív keresõk jövedelmeivel.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap