Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, hogy van-e még képviselõcsoport, amelyik meg kívánja indokolni szavazatát. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nincsen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az új nyugdíjrendszer bevezetéséhez kapcsolódó egyes feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést H/4292. számon, az egységes javaslatot pedig H/4292/20. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A Házszabály 107. §-a (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített H/4292/22. számon.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is megindokolni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem a záróvitában a benyújtott módosító javaslatok együttes tárgyalását. Aki indítványommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.

(11.50)

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom. A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a H/4292/22. számú ajánlás 1-4. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 216 igen szavazattal, 53 nem szavazattal, 19 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az új nyugdíjrendszer bevezetéséhez kapcsolódó egyes feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 218 igen szavazattal, 58 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kívánják-e szavazatukat frakciónként megindokolni. Megadom a szót Bogár László képviselõ úrnak. (Dr. Bogár László: Tévedés.) Tévedés? (Dr. Bogár László: Igen.) Akkor elnézést kérek, a monitoron megjelent a neve. Kérdezem tehát, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4294. számon, az egységes javaslatot pedig T/4294/127. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §- ának (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4294/129. számon.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e a módosító javaslatot szóban is megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem a záróvitában a benyújtott módosító javaslatok együttes tárgyalását. Aki indítványomat elfogadja, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadja.

Megkérdezem, hogy fel kíván-e szólalni valamelyik képviselõtársam a záróvitában. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom. A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/4294/129. számú ajánlás 1-12. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 221 igen szavazattal, 60 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 igen szavazattal, 61 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. számú törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4297. számon, az egységes javaslatot pedig T/4297/30. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatot nyújtott be, és errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4297/32. számon.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánják-e a javaslatot szóban is megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Most tehát a záróvitára kerül sor. Megkérdezem képviselõtársaim, kíván-e valaki felszólalni az ajánlás 1. pontjához, amely szövegmódosítást tartalmaz a törvényjavaslat 1. §-ának szövegében. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a záróvitát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatát a T/4297/32. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 35 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. számú törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 igen szavazattal, 58 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni.

Megadom a szót Pusztai Erzsébet képviselõ asszonynak, aki Magyar Demokrata Néppárt szavazatát kívánja megindokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap