Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e még szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4296. számon, az egységes javaslatot pedig T/4296/126. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4296/128. számon.

Kérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is megindokolni. (Dr. Bihari Mihály, az alkotmányügyi bizottság alelnöke nemet int.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem a záróvitában a benyújtott módosító javaslatok együttes tárgyalását. Aki indítványommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy kíván-e valaki képviselõtársaim közül felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom.

A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/4296/128. számú ajánlás 1-12. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 207 igen szavazattal, 51 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 igen szavazattal, 65 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni.

Megadom a szót Surján László képviselõ úrnak, aki a Kereszténydemokrata Néppárt szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap