Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e még szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az alkalmi munkavállalói könyvvel történõ foglalkoztatásról és az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerûsített befizetésérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4466. számon, az egységes javaslatot pedig T/4466/51. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem a záróvitában a benyújtott módosító javaslatok együttes tárgyalását. Aki az indítvánnyal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a záróvitában. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom.

Most a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/4466/54. számú ajánlás 1. és 2. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 215 igen szavazattal, 35 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! (Dr. Kávássy Sándor jelentkezik.) Kérem, hogy Kávássy Sándor képviselõ úr szavazógépét szíveskedjenek bekapcsolni. (Zaj.)

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkalmi munkavállalói könyvvel történõ foglalkoztatásról és az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerûsített befizetésérõl szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 igen szavazattal, 47 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót dr. Kávássy Sándor képviselõ úrnak, aki a Független Kisgazdapárt szavazatát kívánja megindokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap