Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az Állami Pénz- és Tõkepiaci Felügyelet a Közbeszerzési Értesítõ 1997. május 28-ai számában a közbeszerzésrõl szóló 1995. évi XL. törvény hatálya alá esõ szolgáltatásokra közzétett hirdetményben a törvény kötelezõ elõírásán túlmenõen további elvárásként a szükséges közbeszerzés tárgya szempontjából megfelelõ közigazgatási és pénzügyi intézményeknél szerzett joggyakorlattal és alapos szakmai ismeretekkel rendelkezõ jogászoknak ajánlatot tett. Három jogászt hívott meg a tárgyalásra, és az elfogadott ajánlattevõnek 6 milliót meghaladó összeget kívánt kifizetni.

A felügyelet két jogelõdjénél, az Állami Bankfelügyeletnél és az Állami Értékpapír- és Tõzsdefelügyeletnél jelentõs létszámú jogi osztály mûködött és mûködik a jogutódnál, azaz a felügyeletnél is. Azok a jogászok, akik a felügyelet jogi osztályán dolgoznak és fejtik ki jogi tevékenységüket, széles körû szükséges pénzügyi és közigazgatási ismeretekkel rendelkeznek, a felügyelet jogi ügyeiben már beosztásuknál fogva is kifejezetten jogi és szakmai ismeretekre tettek szert, melyek a felügyelet kiterjesztett elvárásait is kielégítik, a felügyelet operatív munkájában is részt vesznek.

Ezért számomra érthetetlen, mi indokolja, hogy az 1996. évi CIV. törvénnyel alapított, kormány felügyelete alatt álló intézmény, a felügyelet, szigorú összeférhetetlenségi és titoktartási szabályokkal mûködõ szerv a jelentõs létszámú jogi osztályán kívül még egy jogászt, ügyvédet külön foglalkoztasson és ezzel felesleges kiadásokat okozzon.

Nagy érdeklõdéssel várom miniszter úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap