Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Miniszter Asszony! A Független Kisgazdapárt már többször kifejtette, hogy a nemzeti stratégiai iparágak többségi külföldi tulajdonba adását nemzetellenes bûncselekménynek tartja. (Moraj.) A legnagyobb magyar távközlési vállalat 67 százaléka a Kajmán-szigeteken bejegyzett off-shore cég tulajdonában van, az birtokolja.

Végül is a lakosság teljesen ki van szolgáltatva ennek az amerikai- német cégnek, hiszen az áremelések ellen semmit nem tud tenni. Amíg 1993-ban 5 forintért 3 percig beszélhetett a fogyasztó, addig 1997- ben 11,25 forintért másfél percig beszélhet, tehát 450 százalékkal emelte a Matáv a szolgáltatások díjait.

(15.50)

Ez már megfizethetetlen, arról nem is beszélve, hogy azokat a terheket, a 8,7 milliárdos vagyonvesztést, amire nem kaptam választ a miniszter asszonytól, a Matáv hozzá nem értõ vezetése nyilvánvalóan a lakosságra terheli, hiszen állandó - ahogy a képviselõtársam is elmondta az elõbb az interpellációjában - és folyamatos a túlszámlázás. Tízszeres, hússzoros számlák jönnek ki a fogyasztók részére, ami ellen nincs védekezés; senki nem tudja kontrollálni, hogy a Matáv számítógéprendszerébõl kiadott számla mennyire valós és mennyire nem. Bevallásuk szerint havi ezer-kétezer számlareklamáció történik, ami a mi megítélésünk szerint havi tízezer körül van.

Ilyen körülmények között a lakosság semmiképpen nem tudja elfogadni a Matáv magatartását, hogy állandóan felsrófolja az árakat; szinte megfizethetetlenek már a Matáv szolgáltatásai. Ezért nem tudom elfogadni a miniszter asszony válaszát sem. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap